/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bry sig om

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet bry sig om?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. De verkar som om de är redo att dra sig ur allting var och en för sig, och utan att bry sig om den inhemska maktkampen.
  2. Men den som bryr sig om sig själv kan också bry sig om andra och konstruktivt engagera sig för dem som har det svårt.
  3. - Bolaget går inte in och investerar 335 miljoner kronor, etablerar sig på en ny ort för att sedan inte bry sig om fastigheterna och dess hyresgäster.
  4. Att bry sig om sin omvärld utesluter inte att man bryr sig om sina nära.
  5. Girighet kan också vara att anse sig vara sig själv nog, att tycka att det hemtama är så bra - bäst i Europa - att man inte vill bry sig om vad som försiggår utanför eftersom det kan kosta på.
  6. - Den riktar sig till kvinnor i åldrarna 25-45 och det kommer att vara en stor och bred mattidning som hjälper dem så att de aldrig mer ska behöva bry sig om sin vikt.
  7. Att bry sig har jag ägnat hela mitt liv åt, bry sig om andra, vad de gör, tänker och känner.
  8. Flertalet vuxna tycks därtill lida brist på genuin lust att på fullt allvar verkligen vilja förstå sig på ungdomslivet, helt sonika därför att de inte orkar bry sig om något de redan har en klar föreställning om att ändå aldrig förstå sig på.
  9. Vi diskuterar ett tag om tidens förändring, om hur så många på 60 - och 70-talen verkligen engagerade sig och hur många som i dag inte verkar bry sig om så mycket annat än sig själva.
  10. Det kan också betyda att bry sig om sina grannar, att hjälpa fru Andersson i tvåan att handla när hon blivit dålig eller att säga till kvarterets ungar när de blir för stökiga, helt enkelt att bry sig.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2