Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bryta fram

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bryta fram?

 1. Brunfelsians naturliga blomingstid är från januari till juli, men om man kortar in grenarna efter blomningen kan nya blommor bryta fram även senare på året.

  - Men nu blir det svårt att bryta fram till valet.

  Även därefter förblir färgen en rubbning i den "symboliska ordningen": färgen undflyr censuren, och det omedvetna kan via färgen bryta fram också i en bild som i övrigt är "kulturellt kodad".

  Det som fick ångesten att bryta fram var enligt Tillich mening till exempel demokratins framväxt, liberalismen och uppkomsten av en teknisk civilisation.

  Glad så att jag nästan lipade såg jag solen bryta fram genom molnen, och den sista iakttagelsen är alldeles sann.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.