/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bunkring

Vad betyder bunkring?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till bunkring

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är överrock en synonym till aba?

Hur används ordet bunkring?

  1. Men faktum är att det finns strikta rutiner för hur man ska göra för att undvika utsläpp i samband med bunkring i hamnområdet.
  2. Vid Kiel blir det också en första anhalt för lite bunkring och annat som kan vara nödvändigt under den långa seglatsen.
  3. Därute på prärien behövdes en station för bunkring och proviantering.
  4. En försiktig beräkning ger vid handen att bunkring i Göteborg omsätter uppemot en miljard kronor.
  5. Anledningen är att de är bristvaror efter veckans bunkring.
  6. Även värmeväxlar, bunkring av reservdelar och snöskydd var saker som diskuterades.
  7. MSB menar att bunkring snarare kan det leda till ökad oro.
  8. Corto antar att det rör sig om en kommande bunkring av fartygsbränsle.
  9. Tidigt byggdes en hamn, som ursprungligen specialiserade sig på skeppsreparation och bunkring.
  10. Djibouti är en viktig hamnstad och har stora anläggningar för bunkring och förnödenheter.
  11. Men det finns ingen anledning till vare sig oro eller bunkring, produktionen av toalettpapper i Sverige pågår som vanligt.
  12. Oljan, som kommer från ett spill under en bunkring utanför Skagen, befann sig på måndagsmorgonen cirka 20 kilometer väster om Marstrand.
  13. – De senaste dagarna har vi haft bunkring, det är inget snack om det, säger Patrik Nygren, handlare på ICA Kvantum i Örnsköldsvik.
  14. Det var i slutet på förra veckan som tjockolja som läckte ut vid en så kallad bunkring av ett fartyg utanför Skagen.
  15. Tjockolja som läckt ut vid en bunkring av ett fartyg utanför Skagen har under natten drivit in på svenskt vatten utanför Marstrand.
  16. Vill man följa upp Sveriges utsläpp i förhållande till klimatmålen menar Julien Morel, klimatanalytiker på Naturvårdsverket, att man inte bör räkna in internationell bunkring.
  17. Oljan, som kommer från ett spill under en bunkring utanför Skagen, befinner sig nu cirka 20 kilometer väster om Marstrand och rör sig norrut.
  18. Vid sidan av den egentliga skeppsdagboken förs maskindagbok och andra loggböcker, såsom loggböcker över radiotrafik, lastning och bunkring kan förekomma.
  19. I arbetsuppgifterna ingick farledsutprickning, utläggning av utsjöbojar, bunkring av kassunfyrar med vatten och olja, transport av acetylen till gasdrivna fyrar samt isbrytning och lotsutbildning.
  20. Under kejsar Visaris regering var största delen av ekonomin centrerad till bunkring och att bygga upp armén, istället för att tillgodose den övriga befolkningens behov.
  21. Det fanns dock alltid några gemensamma grundelement: vissa bunkrar används som manskapsingångar och så fanns det bunkrar som utnyttjades för lossning och bunkring av ammunition.
  22. Utsläppen från sjöfart och flyg utomlands omfattas inte av de svenska klimatmålen, men utsläpp från flyg och sjöfart som tankat vid svenska flygplatser och hamnar (internationell bunkring) och utsläpp från svenska befolkningens flygresor redovisas separat i Naturvårdsverkets statistik.
  23. Genom sin strategiska placering och vindskyddade läge med möjlighet till bunkring av bränsle, dricksvatten och till viss del proviant är Klintsundets gästhamn en populär temporär tilläggsplats för fritidsbåtar, som har sin hemmahamn på fastlandssidan norr om Vaxholm omkring Svinninge, Åsättra och Östanå för vidare färd ut mot de välbesökta öarna vid Hallonstenarna, Kallskärs skärgård, Björkskärs skärgård, Stora och Lilla Nassa skärgårdar och även Svartlöga m. fl.
  24. Men den bunkringen har avtagit.
  25. Den så kallade bunkringen har pågått även i Sörmland, där produkter som pasta, ris och toalettpapper har varit extra efterfrågade.
  26. Det var ingen olycka bedömer kustbevakningen, den person som ansvarade för bunkringen hade inte förvissat sig om hur mycket olja tanken rymde.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Angelika
  Latinskt namn som betyder änglalik.
 • Angela
  Italienskt namn som betyder ängel. Även en kortform av det latinska namnet Angelika: änglalik.
Besläktade namn: Angelina

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bunkring?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bunkring bunkringen bunkringar bunkringarna
genitiv en bunkrings bunkringens bunkringars bunkringarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2