Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bunta ihop?

 1. Den inåtvända, navelskådande (för att inte säga golvstirrande) brittiska vågen med popband som någon försökte bunta ihop under termen shoegazing känns rätt passé i juni 1994.

  Att bunta ihop alla människor till en "pöbelhop" visar på en vi-mot-dem-mentalitet hos polisen som är minst lika skrämmande som gatstenkastarnas.

  Det finns inga objektiva kriterier för att bunta ihop människor i en viss etnisk grupp.

  Graeske kommer bland annat fram till att Aronson genomgående för de förtrycktas talan i sina romaner - ett påstående som hon kan göra bara genom att bunta ihop ett ganska vitt spektrum av karaktärer och problem.

  Blir det bara tempo på loppet så tror dock vi att han har goda möjligheter att bunta ihop det här gänget bakifrån.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Sara

  Hebreiskt namn som betyder furstinna.

  Besläktade namn: Salli, Sally, Zarah

  Mest sökta