Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet burmansk?

 1. 1937 infördes en burmansk rupie som bara gällde fram till den japanska ockupationen och sedan helt tappade i värde.

  vanligen kända under det burmanska namnet panthay,

  Av de ingående undergrupperna anses vanligen de tre yipho-grupperna stå varandra närmare än vad de står den burmanska gruppen, så att burmansk-yipho anses bestå av burmanska språk och yipho-språk, där den senare gruppen i sin tur är indelad i nordlig, central och sydlig yipho.

  1555 förstördes staden i grunden under ett krig med Pegu men återuppbyggdes från 1567 av Phra Naret och fungerade sedan som huvudstad till 1767, då den förstördes i samband med den burmanska erövringen av landet.

  I motsats till de indoeuropeiska språk som beskrivits före hans tid, så var det blott ett fåtal av de tibetoburmanska språken som hade en skrifttradition: enbart tibetanska (600-talet), tangut (1000-talet), burmanska (1200-talet), meitei (1400-talet), newari (1400-talet) och nosu, samt lepcha och limbu.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Håkan

  Fornnordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen hög och ättling: högättad.

  Hakon

  Äldre svensk form av det fornnordiska namnet Håkan: hög, ättling, högättad.

  Besläktade namn: Hakvin, Håkon

  Mest sökta

   Hur böjs burmansk?

   adjektiv
   positiven burmansk
   ett burmanskt
   den|det|de burmanska