Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet byggbit?

 1. En byggkloss eller byggbit är en hård eller mjuk pedagogisk leksak i plast, trä eller sten som kan byggas ihop med andra klossar.

  Det är ingen hejd på idéerna när det unga, kreativa gardet på Ideon får tillfälle att leka på arbetstid och bygga fantasifulla skulpturer med hjälp av stora rosa byggbitar i plast.

  Kölsta-Hus gjorde sig mest känt i samband med andra världskriget då företaget tillverkade en speciell typ av monteringsfärdig militärbarack som gjorde succé tack vare sitt unika system av färdiga byggbitar som enkelt kunde monteras ihop.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta