Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet chefsfunktion?

 1. Och då blev det så att han flyttades från en chefsfunktion till en annan i Växjö.

  Men trots att han alltså var dömd för att ha stulit på sitt arbete, anställdes han vid boendet i Bromma och fick en chefsfunktion där.

  Byrån bestod 1 juli 1944 av en stab med en forskningsavdelning och de sex byråsektionerna Zentralaufgaben (Övergripande uppgifter), Entwicklung und Prüfwesen (Utveckling och testverksamhet), Chefingenieur (Teknisk chefsfunktion), Industrielle Rüstung Waffen und Gerät (Industriell produktion av vapen och utrustning) samt Industrielle Rüstung Munition, Abnahme (Industriell produktion av ammunition och inspektion).

  I Skottland finns vid de fem äldsta universiteten (" the ancient universities") i St Andrews, Glasgow, Aberdeen, Edinburgh och Dundee traditionen att studenterna väljer en Rector (skotska), som fungerar som ordförande i universitetens styrelser, men inte har den verkställande chefsfunktionen, vilken innehas av en person med en titel som principal eller vice-chancellor.

  Titeln kan också användas mera allmänt för vissa chefsfunktioner, t.ex. i industrin.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Margareta

  Grekiskt namn som betyder pärla.

  Greta

  Tysk kortform av det grekiska namnet Margareta: pärla.

  Besläktade namn: Gret, Gretchen, Grete, Gretel, Maggie, Mait, Maret, Margita, Margret, Margreta, Margrete, Marguerite, Meit, Meta, Peggy, Malgorzata

  Mest sökta

   Hur böjs chefsfunktion?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen chefsfunktionchefsfunktionenchefsfunktionerchefsfunktionerna
   genitiven chefsfunktionschefsfunktionenschefsfunktionerschefsfunktionernas