Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet cortex?

 1. Det bedrivs också forskning i vilken grad insula cortex är involverad i upplevelsen av tidens gång.

  Vad hans exempel visar på är i alla fall att om vi bara har de rätta förbindelserna till insula cortex ges vi goda chanser att stundom få det lika hänförande tråkigt som på vilken brittisk tesalong som helst.

  Vid denna sänds ljuset vidare genom skallen och cortex cerebri och registreras av en mottagande optod.

  En ökad aktivitet kunde observeras i anterior cingulate cortex när försökspersonerna blev ignorerade av de datoranimerade figurerna.

  Däremot finns det inga tidigare publicerade humana studier som undersökt huruvida anterior cingulate cortex aktiveras vid social separation eller vid upplevelsen av utanförskap.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta