Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet datalingvistik?

 1. Han har utbildning i språkteknologi (" datalingvistik") och arbetar som webbansvarig.

  Joakim Nivre är doktor i lingvistik vid Göteborgs universitet 1992, doktor i datavetenskap vid Växjö universitet 2005, professor i datalingvistik vid Växjö universitet 2006 samt gästprofessor i datalingvistik vid Uppsala universitet 2006-2008.

  Kognitionsvetenskapliga idéer och teorier tillämpas och vidareutvecklas i forskning inom områden som människa-dator-interaktion (MDI), artificiell intelligens, datalingvistik, cybernetik, game studies och pedagogik.

  Som forskare har Karlsson främst ägnat sig åt morfologisk teori, finsk grammatik och datalingvistik med den klassiska strukturalismen och generativa grammatiken som teoretiska inspirationskällor.

  Språkteknologi, datorlingvistik eller datalingvistik, ibland även NLP (engelska: natural language processing), är ett tvärvetenskapligt forskningsområde som omfattar utveckling av datorprogram för att analysera, förstå eller generera mänskligt språk, och även modellering och simulering av mänskligt språkligt beteende med hjälp av datorer.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Sara

  Hebreiskt namn som betyder furstinna.

  Besläktade namn: Salli, Sally, Zarah

  Mest sökta

   Hur böjs datalingvistik?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen datalingvistikdatalingvistiken
   genitiven datalingvistiksdatalingvistikens