Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet de yppersta?

 1. Bland de hingstar som stannar kvar på ridskolan plockas de ut, som anses ha de yppersta arvsanlagen och skickas då titt som tätt till Piber för att betäcka de väntande stona.

  För att Belgien är världens förnämsta matland, Schweiz har de bästa restaurangskolorna och Kalifornien gör några av de yppersta vinerna.

  Och grundkonceptet håller än; att låta de yppersta av de lokala råvarorna gifta sig med det exotiska.

  Allt var specialbeställt, varje möbel, spegel, spiselfris, matta eller gobeläng ritad och tillverkad för just dessa rum av de yppersta inom varje skrå.

  Jahrhundert (1878) är de yppersta.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Aina

  Finskt namn som betyder den enda.

  Aino

  Finskt namn som betyder den enda.

  Besläktade namn: Aini

  Mest sökta