Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Visar resultat för degenererande, menade du degenerera?

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet degenererande?

 1. Waite hade redan när han började i Orden starkt föraktat dess magiska system och ansett den vara degenererande för själen.

  Han mätte, fotograferade, samlade och jämförde utseenden med särskilt fokus på samer och tornedalsfinnar, och han talade hotfullt om rasblandningens degenererande effekter.

  Hans beskrivning av de degenererande tidsåldrarna har influerat till bland annat Rousseaus teori om den ädle vilden, samt till romantisk och senmodern primitivism.

  Observationerna av SN 1972E, både vad gäller maximal ljusstyrka och takten för ljusstyrkans avtagande var i paritet med dessa förutsägelser, och ledde till en snabb acceptans av denna degenererande explosionsmodell.

  Shinran, likt sin mentor Honen, såg tiden som de levde i som en degenererande tidsålder där människorna inte kan hoppas befria sig själva från lidandet med hjälp av sin egen kraft, jiriki (自力).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta