/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till degenerering

Hur upplevde du uppläsningen av degenerering?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till degenerering

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är glamma en synonym till väsnas?

Hur används ordet degenerering?

  1. Just nu pågår det en degenerering av en hel generation.
  2. Ett genomgående tema hos Sørensen är just världens och naturens förgänglighet och degenerering.
  3. Dessa iskristaller har senare under isens degenerering betydelse för isens bärighet, framförallt genom sin storlek.
  4. Utöver en degenerering av språkfunktionen, omfattas symptombilden för LKS även av synliga förändringar i barnets EEG.
  5. Att han upplöste " romerska akademien" berodde enligt samma källa på att den fostrade hedningar och rättfärdiggjorde moralisk degenerering.
  6. Han har dessutom dragit slutsatsen att kärnfamiljen är den ursprungliga i människans historia och inte en ” degenerering ” av patriarkala system.
  7. Godsägarna ville höja kvalitén på ponnyerna men under slutet av seklet led stammarna av kraftig degenerering eftersom en stor fattigdom drabbade bönderna.
  8. Balzac ansåg att familjen, inte individen, måste utgöra samhällets verkliga byggstenar, och att det faktum att detta inte längre gällde hade orsakat svår degenerering.
  9. ” Denna sataniska musik skapades av onda krafter för att föra ned ungdomar i västländerna i total moralisk degenerering ” förklaras i en fördömande dokumentärfilm som visats i landets näst största kanal.
  10. Agapetus, som var en karaktärstark man, gjorde sitt bästa för att sätta punkt för den degenerering som påvemakten sjunkit ned i, den så kallade pornokratin.
  11. Cyberpunk (en sammansättning, så kallat teleskopord, av cybernetik och punk) är en genre inom science fiction med fokus på datorer eller informationsteknik, och ibland en degenerering av samhället.
  12. Men för ca 900 år sedan gjordes ett försök att förädla islandshästarna med orientaliskt blod (från andra hästraser), vilket resulterade i en katastrof med långvarig degenerering (försämring) i häststammarna.
  13. Sömngångare är en trilogi bestående av delarna Pasenow oder die Romantik (svensk översättning " Den romantiske löjtnanten" 1932) som utspelar sig 1888, Esch oder die Anarchie som utspelar sig 1903 och Huguenau oder die Sachlichkeit som utspelar sig 1918 ; där Broch använder " värderingarnas degenerering" som sitt huvudtema.
  14. Vandalerna såg sin aktion som en protest mot den " dekadens" och de " perversioner" som de menade leder till " degenereringen av vår svenska kultur" och som ett försvar för " den sunda svenska kultur som depraverade hjärnor gör allt de kan för att byta ut mot dessa avskyvärda perversioner".

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sune
  Svenskt namn som betyder son.
Besläktade namn: Sonny, Sone

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs degenerering?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en degenerering degenereringen degenereringar degenereringarna
genitiv en degenererings degenereringens degenereringars degenereringarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2