Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet devis?

   1. Stefan Ring menar att alltjämt gäller Mao Tse Tungs gamla devis att en gerilla ska vara som fisken i vattnet för att bli framgångsrik.
   2. Denna lilla devis brukade Ronald Reagan använda för att beskriva förhållandet till Sovjet under kalla kriget.
   3. Det kan därför tyckas utmanande att en biskop i Svenska kyrkan sätter denna bekännelse som devis under sin vapensköld och gör den till rubrik på en bok riktad till Svenska kyrkans medlemmar i Lunds stift.
   4. Laget har bara fem poäng upp till tredjeplatsen och hans devis om att det är sista matchen på säsongen som räknas lyser igenom.
   5. Denna devis visar också att vi som ett nyblivet riksdagsparti måste sätta upp nya mål och att vi på intet sätt får vara nöjda med den resa vi gjort utan att vi nu är beredda att ta nästa steg mot nya framgångar.
   6. Efter samma devis var NK engagerat i utställningar utanför varuhuset med målet att visa upp det mest progressiva och exklusiva som de olika avdelningarna kunde producera.
   7. Denna tjusiga latinska devis är så omhuldad i vissa näringslivskretsar att det inte skulle förvåna om den döljer sig som en smygtatuering under trenchcoaten på ett eller annat silverhårigt styrelseproffs.
   8. Jag undrar faktiskt om Yves Saint Laurents devis ens är relevant i dag.
   1. Vi får skynda till Forex och hämta devis innan flyget går.

Historik för devis

 • devis, o. 1700, av franska devise, egentligen delning, (sär)skiljande, sedan: kännemärke och dylikt, till deviser, fördela, av latin *dīvīsāre, avledning av dīvīsus (jämför division), part. pf. till dīvidere, dela.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Bert

Kortform av de tyska namnen Albert och Berthold, lysande, ljus och strålande..

Berta

Kortform av tyska namn som börjar med Bert-, lysande, ljus och stålande..

Besläktade namn: Bertina

Hur böjs devis ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en devis devisen deviser deviserna
genitiv en devis devisens devisers devisernas