Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är triennal en synonym till utställning?

Hur används ordet disproportion?

   1. De tre tysta minuterna är en våldsam disproportion som bygger på missförståndet att vi skulle vara amerikaner och inte européer.
   1. Vad denna disproportion beror av har forskningen ingen bra förklaringsgrund för.
   1. Utslaget innebar att risken måste vara obetydlig jämfört med uppoffringarna (uttryckta i pengar, tid eller besvär) som krävs för att undvika dem: risker måste undvikas, såvida inte det finns en kraftig obalans (" gross disproportion") mellan kostnaderna och nyttan av att göra så.
   1. Tuhan-Baranovskij gjorde sig känd som konjunkturforskare och hävdade 1894 i arbetet Промышленные кризисы в современной Англии, их причины и влияние на народную жизнь (fransk översättning " Les crises industrielles en Angleterre", 1913) att de ekonomiska kriserna beror på en disproportion mellan kapital-och konsumtionsvaruproduktionen.
   1. Ett vanligt exempel är att män betydligt oftare än kvinnor kallats in att tjäna sitt land i krig, med stora disproportioner i dödsfall mellan könen som resultat, och att det i länder med socialförsäkringar rörande familj och barn är vanligt att dessa är mer eller mindre ensidigt knutna till modern.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Fanny

Engelsk kortform av namnet Francis, fransk flicka..

Franciska

Feminin form av latinska Franciscus, den franske..

Besläktade namn: Francesca

Hur böjs disproportion ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en disproportion disproportionen disproportioner disproportionerna
genitiv en disproportions disproportionens disproportioners disproportionernas