/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bildligt uttryck

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är glamma en synonym till väsnas?

Hur används ordet bildligt uttryck?

  1. Det handlar om bråkdelar av sekunder då världen plötsligt spelar upp en scen som aldrig skall återkomma, när den får ett bildligt uttryck som du kommer att minnas efter att ha sett det en enda gång.
  2. Inom retoriken betecknar trop ett bildligt uttryck.
  3. Backspegel är även ett bildligt uttryck för återblick, att titta i backspegeln.
  4. Teckning är en form av bildligt uttryck och är en av de största formerna inom bildkonst.
  5. Elektrosmog är ett bildligt uttryck för den av människan alstrade elektromagnetiska strålning som förekommer i moderna samhällen.
  6. Avknoppning är ett bildligt uttryck som beskriver hur någonting skapas genom att avskiljas från något redan existerande, större.
  7. Som metafor tar sig metonymi ett bildligt uttryck men på ett förenklat vis, genom något som är baserat på förstådda associationer.
  8. Det har också blivit ett bildligt uttryck för att en företeelse uppnår så stort antal att det blir ett allvarligt problem.
  9. Elefanten i rummet är ett bildligt uttryck för något som är påtagligt för alla människor i en grupp, men som man undviker att prata om.
  10. Det är dessutom ett äldre slanguttryck för att dansa (" få några piruetter" = få dansa lite) och ett friare bildligt uttryck, exempelvis " en halsbrytande piruett på orgel".
  11. Den drömska naturmystiken kom till bildligt uttryck i John Robert Cozens, den sene Thomas Girtins, John Constables och William Turners väder-och ljusskildringar, och i lyriken av den så kallade sjöskolan: William Wordsworth och Samuel Coleridge.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sune
  Svenskt namn som betyder son.
Besläktade namn: Sonny, Sone

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2