/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till distansera sig

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet distansera sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. De har nu gjort allt för att distansera sig från Fremskridtspartiets omklamring och söka sig tillbaka mot mitten.
  2. Både i Washington och London ser man med oro på hur bland annat Frankrike håller på att distansera sig en aning från de mest militanta kampropen.
  3. - Vi uppmanar medlemsstaterna att distansera sig från överenskommelserna, sade Loyola de Palacio på en presskonferens i Strasbourg.
  4. Det allra viktigaste för generalerna och andra i Irak är att distansera sig från Saddam, särskilt om han vill döda sig själv genom att göra motstånd i ett krig där han drar alla andra med sig.
  5. Med tanke på den pågående presidentvalskampanjen måste Bush distansera sig från skandalen, som väckt djup internationell avsky, inte minst i arabvärlden.
  6. Även om det finns skäl att värja sig för ett så storslaget epitet kan man imponeras av att han lyckades med konststycket att gjuta nytt liv i det traditionstyngda måleriet - i stället för att med ironi distansera sig från föregångarna.
  7. Han har blivit av med en politisk belastning utan att böja sig för oppositionen, han slipper en förtroendeomröstning mot ett av sina statsråd och han har lyckats distansera sig från kritiken av tsunamihanteringen.
  8. Amerikanska medier och bedömare har konstaterat att Bush vill distansera sig från al-Maliki inför den rapport om läget i Irak som ska presenteras för kongressen i september.
  9. - Det är jättesvårt att distansera sig tillräckligt för att säga hur man är som pappa.
  10. Han vill gärna distansera sig från den debatt som ofta pågår mellan ledare från religiösa grupper och i stället ta sig an reella problem som att judar i hela världen ofta får skulden för saker som Israels regering tar sig för.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2