Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet djävulsrocka?

   1. Och EU vill nu lägga till ytterligare tolv djurarter – däribland, djävulsrocka, västkaukasisk stenbock och storögd rävhaj på listan.
   1. Utöver många endemiska arter som bara finns i viken, vandrar flera stora havslevande djur in såsom knölval, manta (djävulsrocka) och havslädersköldpadda.
   1. Jättemanta (Manta birostris), även kallad manta, stillahavsmanta eller djävulsrocka, är en stor rocka och den större av de två rockarterna inom släktet Manta, som kallas för mantor, den andra och något mindre arten är M. alfredi.
   1. Observera att ett av de svenska namn som ibland använts för M. birostris, djävulsrocka, också kan avse Mobula mobular, en annan stor rocka som tillhör ett annat släkte, och att denna rocka, trots att den tillhör ett annat släkte, även den ibland kan kallas för manta.
   1. Den chilenska djävulsrockan (Mobula tarapacana) är, liksom alla närbesläktade arter, mest känd för att simma omkring nära ytan.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Göta

Nordisk feminin form av Göte som betyder götisk man. Även kortform av namnet Götilda som betyder göternas stridsmö. Namnet kan även betyda oförvägen..

Göte

Nordiskt namn som betyder götisk man.

Besläktade namn: Götilda

Hur böjs djävulsrocka ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en djävulsrocka djävulsrockan djävulsrockor djävulsrockorna
genitiv en djävulsrockas djävulsrockans djävulsrockors djävulsrockornas