Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet djupt upprörande?

 1. Det är djupt upprörande att rättsväsendet i sin önskan att gradera allvaret i ett våldsbrott fortsätter att år efter år döma ut påföljd efter att ha bedömt en misshandel som "normal", väl medvetna om att för offret blir resultatet inte sällan ett fysiskt och / eller psykiskt lidande.

  Det är djupt upprörande att Sverige ställer sig bakom detta.

  Det anmärkningsvärda och djupt upprörande är att besluten verkar komma att fattas helt utan ett offentligt underlag.

  Trots senaste dagarnas djupt upprörande texter och bilder om djurhållning och minkfarmar i Sverige, vill jag å det varmaste tacka Göteborgsposten och reportrarna för utomordentliga och tuffa artiklar.

  – Det är djupt upprörande och omoraliskt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta