Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet dra andan?

 1. Bara jag inte dör innan jag fyller fem, säger hon då, och innan jag hunnit dra andan klämmer hon i med ett hej då, och lämnar mig hundra mil bort med mina frågor, till exempel den om tomten.

  Trappan delar sig och den som vill dra andan en stund kan sträcka ut sig på stora stensoffor.

  Men det märkvärdigaste som hände den sommaren var att från det avlägsna Chile kom två systrar, vilkas uppseendeväckande utseende och typiska sätt att tala, de pratade fort och svalde de sista stavelserna och avslutade meningarna med att dra andan och säga något som lät som "asså", gjorde ett outplånligt intryck på alla pojkar i Miraflores som just hade bytt från kortbyxor till långbyxor.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta