Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet falla offer?

 1. Den huvudåtalade lyckades få hovrättens jurister att falla offer för sitt eget regelsystem.

  - Problemet är bara att talibanerna har förstått detta och tagit kommendanternas familjer som gisslan ner till Kandahar, där de bevakas dygnet runt och dessutom kan falla offer för amerikanska flyganfall, säger överste Khan.

  Domen mot Andreotti blev därmed ett gyllene tillfälle för premiärministern att visa, att även andra riskerar att falla offer för den godtyckliga italienska rättvisa.

  Med stor sannolikhet anstränger sig varje enskild journalist - utsänd i Bagdad eller ansvarig hemma på redaktionen - att inte falla offer för propagandan, men den självkritiska tonen som svenska medier fram till nu uppvisat hör jag inte i vare sig CNN, RTL eller för den delen i norska tv-kanaler.

  Det kan räcka med en tillfällig kris för att falla offer för sektens svart-vita tillvaro.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Kristina

  Latinskt namn som betyder den kristna.

  Kerstin

  Svensk variant av det latinska namnet Kristina: den kristna.

  Besläktade namn: Christa, Christiane, Kersti, Kickan, Kicki, Kirsten, Kirsti, Kristin, Ninna, Stina, Tina, Titti

  Mest sökta