Synonymer till gömma sig

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till gömma sig

Ur Synonymordboken

Veckans ord

chauvinism

Betydelser, användning, historik, läs mer...

MATCHAD: adn-000000000000f092
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet gömma sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. - Ger man rörelsehindrade barn möjlighet att vara med, att själva ta sig dit de vill, att leka, att vara blyga och gömma sig bakom en förälder - ja, då kommer också livslusten.
  2. - Låt oss visa att vi inte vill veta av vare sig Bush eller EU-anhanget, detta lysande patrask som är så rädda för folket att de måste gömma sig i en belägrad stad.
  3. När ska skivbolagen lära sig att det i längden inte lönar sig att dra ned rullgardinen, lägga av telefonluren och gömma sig under täcket så fort det blir lite jobbigt?
  4. Afghanska regeringstjänstemän säger sig vara övertygade att attackerna - inte bara mot soldater utan också mot hjälparbetare - har planerats i Pakistan, vars regering uppmanas att göra mer för att fånga talibaner och al-Qaidamedlemmar som tros gömma sig i landet.
  5. Det kunde inte uteslutas att andra terrorister hade lyckats gömma sig på andra håll i staden Beslan, som enligt BBC har drygt 30 000 invånare, men general Sobolev sade sig tvivla på att någon hade flytt.
  6. När han ser sina banemän närma sig huset beordrar han den lilla Nina att gömma sig under en lucka i golvet och hålla sig lugn vad som än händer.
  7. Det betyder inte att den alkoholberoende kan gömma sig bakom den, varje individ är ansvarig för sina egna handlingar, det går inte att supa ner sig, sätta sig bakom ratten och i bästa fall köra i diket utan att skada någon och säga: "Öhh, jag var ju full ju!"
  8. Det blir som att komma hem till någons vardagsrum och man sitter där själv och vet inte om de bara vill stänga och gå hem, gästen har inga vänner att gömma sig bakom; man är själv med sig själv och tillsammans med dem som är tvingade att vara där och de vet inte om man vill vara för sig själv eller ha deras sällskap, så de vankar av och an, kollar av.
  9. Falcone hade inställt sig till rättegången medan Gaydamak tros gömma sig i Israel.
  10. Föreställningen brukade vara över vid tretiden på natten och då gav sig teatergruppen av för att hinna gömma sig innan solen gick upp.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
/1004363/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092