Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet ha lust?

 1. - Jag måste ha lust och jag måste ha viljan att åka.

  Så lokalhistoriskt engagerad tycks dock inte den globala snabbmatsfabriken ha lust att vara.

  En av Sommestads första uttalanden var att hon är speciellt förtjust i makrill, om någon skulle ha lust att bjuda henne på middag.

  Det är djupt oansvarigt när alla krafter i stället måste inriktas på hur vi ska få folk att orka och ha lust att jobba mer än i dag.

  Ämnesföreträdarna (som det hette), regelmässigt den enda professorn i ämnet, tycktes inte ha lust att utnyttja sin nyvunna myndighet.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Herman

  krigshär, här, man, man, manbar, manbarhet, mandom, manhaftig, manhaftighet, manlig, manligen, manlighet, mans, manskap, män, krigare, krig, kriga, krigande, krigaraktig, krigisk

  Hermine

  Forntyskt och franskt namn som är besläktat med det tyska namnet Herman. Betyder mäktig.

  Besläktade namn: Hermina

  Mest sökta