/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet hanterbarhet?

  1. Elva av påståendena handlar om begriplighet, tio om hanterbarhet och åtta om meningsfullhet.
  2. Andra anser att plast genom sin lätthet och hanterbarhet är den bättre lösningen.
  3. Dessa kvinnor hade utvecklat kasam (känsla av sammanhang), byggt på deras hanterbarhet av yttre påfrestningar.
  4. Metoden betonar stabilitet, förutsägbarhet och hanterbarhet vilket uppnås genom fasta rutiner, planering och fokus på årstidernas växling.
  5. För militär användning krävs det att sprängämnet kombinerar fältmässig hanterbarhet, en stor sprängeffekt, hög funktionssäkerhet samt att lagringen är beständigt under svåra omständigheter.
  6. Om man har en hög känsla av hanterbarhet känner man sig inte som ett offer för omständigheterna eller tycker att man ständigt blir utsatt för orättvis behandling.
  7. Begriplighet, hanterbarhet samt meningsfullhet är tre huvudsakliga ord som bakom sig innefattar 17 stärkande faktorer som från början finns med från barndomen, men som även kan utvecklas senare.
  8. KASAM består av tre delar ; upplevelsen av fenomen i psyket likväl som i den yttre världen (begriplighet), att de resurser som krävs för dessa fenomen finns tillgängliga (hanterbarhet), samt en delaktighet i livets utmaningar (meningsfullhet).
  9. I en människas psykologi kan man finna ett antal intelligenser eller olika utvecklingslinjer, där man i en personlighet kan befinna sig olika långt fram på olika områden, liksom man också hamnar på olika nivåer beroende på situationens hanterbarhet med mera.
  10. Med hanterbarhet handlar det om i vilken utsträckning man som individ känner att man kan bemöta de krav som ställs på oss i olika situationer och sammanhang, samt att hitta lösningar till dem så att vi kan undvika att känna oss som offer när någonting inträffar.
  11. Större skärmstorlek påverkar bärbarheten och hanterbarheten (SMS-skrivande kräver då ibland två fingrar) och gör en smartmobil alltmer lik en surfplatta.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs hanterbarhet?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en hanterbarhet hanterbarheten
genitiv en hanterbarhets hanterbarhetens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-07-02

 • Rosa
  Latinskt namn med betydelsen ros.
 • Rosita
  Spansk diminutivform av det latinska namnet Rosa: liten ros.
 • Besläktade namn: Rosalie, Rosi, Rosie, Rosina, Rosine

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2