Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet i all hast?

 1. Det engelska luftskeppet på hemväg från OS försökte länge att angöra den i all hast uppsatta masten ute på Säve igår.

  - Men det var svårt att i all hast hinna med att ordna en fest med alla inblandade parter, så det fick bli en stor och saftig budgettårta istället.

  Alternativet blir att i all hast några månader före valet hitta kanske helt nya språkrör.

  - Att i all hast minska några belopp här och var och sedan med överrumplingsmetoden lägga förslag på beslutsfattarnas bord tror vi inte är möjligt.

  Att täppa till hålen har i all hast blivit en övergripande uppgift.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta