/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till i tur och ordning

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet i tur och ordning?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Man börjar med att längta efter de första sipporna och sen längtar man i tur och ordning efter tussilago och vårlök, gullviva och skogsviol, kabbeleka och konvalj, mandelblom och förgätmigej.
  2. Pjäserna heter i tur och ordning Nattvandraren, Mellan liv och död, Dialoger och genmälen och Fyra weekend-kvartetter och är skrivna under första hälften av 90-talet, några år efter det att författaren lämnade Kina och långt innan det att han fick Nobelpriset.
  3. Här får var och en i tur och ordning bestämma vad hela gruppen ska göra - typ: gå en bestämd rutt i Nordstan och filma i smyg, hela gruppen gympar till musik och friskvårdsinstruktör - och utställningen blir komplett först på sista utställningsdagen.
  4. Genom att i tur och ordning ta vård om en döende åldring, en fet hund med pacemaker, ett övergivet och misshandlat barn och detta barns knarkhora till mor lär sig Ela sin moraliska läxa: i omsorgen om andra blir man självförglömmande, och med den läxan kan man också så småningom lära sig älska och bli älskad.
  5. Hemmamatcherna är bestämda till den 10 och 31 oktober samt den 13 november och laget möter i tur och ordning franska Créteil, tyska Kiel och isländska Haukar.
  6. Tur då att Sverige möter - i tur och ordning - Norge, USA, Kazakstan under VM:s tre första dagar.
  7. Ytterst noggrant och med inlevelseförmåga utöver det vanliga skildras här i tur och ordning de första människornas utdrivning ur Lustgården, Kains brodermord, Noak och hans föräldrar, syskon och familj och den formidabla tsunami som genom syndafallet drabbade dem, Lots öde i Sodom och den apokryfiske Hesekiels uppgift att ödelägga Jerusalem, och allt detta på ett sätt som aldrig, säger aldrig, gjorts förut.
  8. Åtföljda av släkt och vänner skrider paret in i salen, där en jurist håller ett kort tal och i tur och ordning frågar brudgum och brud om de är överens om att gifta sig med varandra.
  9. Det formar sig till en ganska märklig tillställning där varje journalist i tur och ordning får ställa en fråga och sedan vänta på sin tur för att eventuellt följa upp den.
  10. Jag tog min Hönökaka och gick förbi dem och följde sedan butikens arrangerade dramaturgi så att jag över brödet strödde i tur och ordning barnmatsburkar, bananer, ost, färs, juice och mjölk (av tradition har alla svenska butiker den mest porösa färskvaran, brödet, omedelbart innanför entrén, så att den ofelbart kläms sönder) och i kassakön hörde jag dem igen.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2