Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet ingenium?

 1. Hennes konstnärliga ingenium är inte att ta miste på – hennes postsovjetiska bränsle är blandat med biografiskt blod som bokstavligen portioneras ut.

  Det franska ordet ingénieur kommer från italienskans encignerius, som betyder " krigsbyggmästare", från latinets ingeniare (" för att snärja, utforma") och ytterst från ingenium (" klokhet").

  Romantisk konst är ett begrepp för en bred och mångskiftande strömning som i olika grad gjorde sig gällande omkring 1770-1850, och för en tendens i konsten med tonvikt vid individens personliga uttryck och känslor, och hennes rätt att som skapande ingenium slippa alla band, inte minst av de normer som utvecklats inom den klassiska traditionen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Johanna

  Grekisk femininform av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Besläktade namn: Janet, Janna, Jannie, Jeanna, Jeanne, Jen, Johanne, Jonna

  Mest sökta

   Hur böjs ingenium?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativett ingeniumingenietingenieringenierna
   genitivett ingeniumsingenietsingeniersingeniernas