Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till inknappa

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet inknappa?

 1. ” Elektrikern ” ringde på hos gamla för att laga elfel, krävde sedan betalning med kort och fick pin-koderna inknappade på sin mobil.

  En milstolpe var 1917 års svenska bibelöversättning, som i maj 1996 förelåg i en fullständig e-textutgåva, inknappad och korrekturläst ett kapitel i taget av ett tjugotal frivilliga.

  Polisen har valt att överklaga flera parkeringsärenden mot utländska bilister till Högsta domstolen för att få vägledande domar om vad som ska räknas som ett felaktigt inknappat registreringsnummer.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Artur

  Engelskt namn med keltiskt ursprung, betyder eventuellt stark som en björn. Även en kortform av det latinska Artorius.

  Douglas

  Keltiskt namn som betyder mörkt vatten.

  Besläktade namn: Arto