Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet inkoda?

 1. Spaced learning är en engelsk undervisningsmetod som är speciellt utformad för att inkoda långtidsminnen under en enda lektion.

  Utmatningen från aritmetisk kodning är ett enda stort tal med inmatningstecknen inkodade, till skillnad från Huffmankodning som utmatar en särskild bitsymbol av variabel längd (ju vanligare tecken – desto kortare symbol) för varje inmatningstecken.

  Som en rent geometrisk effekt kan gravitationslinser användas till att mäta historien om universums expansion (dess storlek som en funktion av tiden sedan Big Bang), vilken är inkodad i Hubbles lag.

  Han beskriver även delar av arkivet som ett väldigt bibliotek med böcker om varje individs olika livstider och att krönikan inte bara registrerar information inkodad med ljus på högre översinnliga nivåer, utan även interagerar med individernas själar för deras vidare utveckling som del av en allomfattande gudomlig skaparkraft.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

inkoda är sammansatt av

in och koda

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Hemming

  Fornnordiskt namn som sannolikt är bildat av det isländska ordet hamr: gestalt eller skepnad.

  Henning

  Forntyskt namn med den eventuella betydelsen fredsstiftare.

  Besläktade namn: Helma, Helmina, Hilma, Mina, Minna, Minnie, Helmi

  Mest sökta

   Hur böjs inkoda?

   verb
   aktivpassiv
   grundformatt inkodaatt inkodas
   nutidinkodarinkodas
   dåtidinkodadeinkodades
   supinumhar|hade inkodathar|hade inkodats
   imperativinkoda
   particip
   presensinkodande
   perfekten inkodad
   ett inkodat
   den|det|de inkodade