Vad betyder inskärpa?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är reell en synonym till oförfalskad?

Hur används ordet inskärpa?

   1. De kommer också att ta alla chanser att inskärpa att Stefan Löfven inte har givit något besked om vilka han vill styra Sverige tillsammans med och att det finns brister i hans budgetalternativ.
   1. För att inskärpa detta drar man ner hans byxor på scen så att man ska se att han är blodig i underlivet: det vill säga omskuren.
   1. Tack vare välfärdsutvecklingen behöver ingen begå brott för att trygga livets nödtorft; genom den obligatoriska skolgången har vi i generationer ägnat energiska insatser åt att inskärpa anständiga värderingar; och genom massmediernas ihärdigt propagerade värdesystem fortsätter uppfostran i vuxen ålder.
   1. - Man bjuder med armbågen genom att inskärpa arbetstagarnas skyldighet utan att tala om vad Försvarsmakten ska göra för att uppmuntra dem som tar på sig denna extra skyldighet.
   1. Efter den senaste tidens debatt om illegal vargjakt tänker Svenska Jägareförbundet ordna möten med länsstyrelser och polismyndigheter i varglänen för att inskärpa vikten av att jägare följer demokratiska beslut.

inskärpa i ordbok från 1870

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Rudolf

Tyskt namn med betydelseelementen ära och varg: berömd varg..

Ralf

Engelskt namn, eventuellt med nordiskt ursprung, med betydelseelementen råd och varg. Även en kortform av det hebreiska namnet Rafael: Gud har helat..

Hur böjs inskärpa ?

verb
aktiv passiv
grundform att inskärpa att inskärpas
nutid inskärper inskärps
dåtid inskärpte inskärptes
supinum har|hade inskärpt har|hade inskärpts
imperativ inskärp
particip
presens inskärpande
perfekt en inskärpt
ett inskärpt
den|det|de inskärpta