Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till inskränka sig till

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet inskränka sig till?

 1. - En del av arbetet syftar visserligen till att fastställa utsläppsgränser för specifika industrier och föroreningar, men det kommer att inskränka sig till de viktigaste föroreningarna, menar Stief-Tauch till TT.

  De nya vägar han här talar om gällde inte minst språkundervisningen, som enligt hans mening inte borde inskränka sig till en mer eller mindre avancerad kyparutbildning utan också måste ges ett litterärt och kulturellt innehåll.

  Lika väl som svenska folket vill bibehålla monarkin är jag övertygad om att det är en allmän mening att statschefens - kungens - uppgifter skall inskränka sig till vad som anges i gällande regeringsform.

  De menar att mötet bör inskränka sig till de frågor som det ursprungligen var tänkt att behandla - fattigdomen, ekonomisk och social utveckling samt demokrati.

  Nyöversättningens modernitet verkar inskränka sig till en godtycklig hyperkorrekthet som ibland slinter och förvandlas till sin motsats.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är bleke en bra synonym till ordet lugn?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Elvira

  Sannolikt ett spanskt namn med betydelsen den vita. Andra ursprung kan vara arabiska eller tyska. Även västgotiska med betydelsen pigg och tillförlitlig

  Albin

  Latinskt namn som betyder vit eller den ljuse.

  Besläktade namn: Alvin, Elvie, Elva, Elvi, Elvy

  Mest sökta