Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till inspruta

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet inspruta?

 1. Sprutan var vanligen, antingen på glascylindern eller på pistongskaftet, indelad i tiondedelstreck, för att man skall kunna inspruta en eller flera tiondedelars kubikcentimeters lösning.

  Dieseloljan insprutas direkt i cylindern samtidigt som kolven går nedåt.

  Efter borrning insprutas en vattenblandning med sand och kemikalier under högt tryck för att spräcka bergarten som innehåller kerogen.

  Är en sensor som mäter det absoluta gastrycket i det slutna utrymme där bränslet insprutas, innan gasen leds in i cylindrarna.

  Senaste tekniken från Vialle är LPi-systemet där motorgasen inte går genom en förångare, utan insprutas som vätska direkt in i motorn.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Amalia

  Latinsk variant av gotiska namn som börjar med Amal-: verksam.

  Amelie

  Fransk variant av det latinska namnet Amalia, som är en variant av gotiska namn som börjar med Amal-: verksam.

  Besläktade namn: Amalie, Amelia, Emelia, Emelie