Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till inveckla sig

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet inveckla sig?

 1. Den 17 mars till 23 mars utkämpades Striden vid Mannamäki då de vita trupperna invecklade sig i strid med de röda i Kyrofors-trakten.

  Filelfo var stridslysten och invecklade sig i en mängd tvister både med andra lärda och med sina furstliga gynnare, varför han inte hade någon förblivande stad, utan flackade Italien runt.

  Shirley blev nu även militärbefälhavare i Nordamerika, men invecklade sig i en djupgående konflikt med chefen för det Brittiska Indiandepartementet, sir William Johnson och New Yorks guvernör vilket gjorde att han hemkallades 1756.

  Genom sin vägran att erlägga den bötessumma de dömts att betala av den delfiska amfiktyonin efter att ha tillägnat sig en jordlott som var helgat åt templet i Delfi, invecklade sig fokerna i det s.k. " heliga kriget" (356-346 f.Kr.).

  Spencer var av allt att döma hetsig, högdragen och oerfaren samt invecklade sig under sin ämbetstid i Stockholm i den ena etikettstvisten efter den andra med svenska regeringen, med vilken han stod på spänd fot även till följd av sina häftiga klagomål över svenska fartygs kontrabandstrafik under kriget mellan England och Frankrike.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är bleke en bra synonym till ordet lugn?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Elvira

  Sannolikt ett spanskt namn med betydelsen den vita. Andra ursprung kan vara arabiska eller tyska. Även västgotiska med betydelsen pigg och tillförlitlig

  Albin

  Latinskt namn som betyder vit eller den ljuse.

  Besläktade namn: Alvin, Elvie, Elva, Elvi, Elvy

  Mest sökta