Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till islamsk

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet islamsk?

 1. Hur avväga mellan islamsk och sekulär rätt?

  Utredarna av Bostonattentatet är nu intresserade av ifall Zubejdat Tsarnajev kan ha påverkat den äldre sonen i extrem islamsk riktning.

  Muslimerna sägs förakta det svaga dekadenta Europa och nära drömmar om att införa islamsk lag med dess ofta grymma straff.

  Flera organisationer har aviserat att de kommer att protestera mot det kungliga bröllopet och Scotland Yard har bland annat avslagit en ansökan från en radikal islamsk grupp som ville demonstrera utanför Westminster Abbey.

  Den som till exempel försöker gå in på nyhetsbyrån Reuters hemsida skickas vidare till Ministeriet för kultur och islamsk vägledning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Vega

  Latinsk variant av det arabiska namnet al-Waki, som är namnet på en stjärna i Lyrans stjärnbild.