Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet jagkänsla?

 1. Vår nuvarande jagkänsla är alltså endast en Denna oceanska upplevelse av att vara allomfattande innebär också som Freud skriver ett innerligare eller intimare förhållande mellan jag och omvärld och han erbjuder däri en betydelse av intimitetens kvalitativa drag som oceanskt.

  Exempel på GMR kan vara socialt stöd, kunskap, intelligens, en stark jagkänsla osv.

  – Under den perioden var jag så trött på offerrollen, på min dåliga självkänsla, mitt dåliga självförtroende och bristande jagkänsla.

  Mera jordnära kan man se på livet efter detta som att det är de liv som våra efterkommande kommer att leva efter oss, med samma " jagkänsla" som de hade.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs jagkänsla?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen jagkänslajagkänslan
   genitiven jagkänslasjagkänslans