Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet jet-lag?

 1. Mössens jet-lag motsvarar en resa från Kalifornien till Stockholm.

  En grupp japanska forskare har sett att signalsubstansen vasopressin bestämmer hur snabbt man återhämtar sig från jet-lag.

  Trots en dålig uppladdning med jet-lag så blev det ändå ett silver för Bosse Lindgren på VM i bänkpress i Texas med 165 kilo.

  Signalsubstansen vasopressin, som har en roll i att reglera blodvolym och saltupptag i njurarna, visade sig också ha en viktig roll för återhämtning från jet-lag.

  Det var ett trött gäng som led av jet-lag och hade svårt att skilja på morgon och kväll berättar Kerstin som fick ge sig upp 5:15 på morgonen och koka kaffe när vissa deltagare inte hade koll på klockan.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta