Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet jordens inre?

 1. - Skulle vi komma ur jordens inre upp mot ytan skulle vi se ett virrvarr av rötter och jord, det är vad jag försökt visa, säger han och börjar kleta in hela sin jättehydda med jord hoprörd med mjöl för att den skall klistra fast.

  Extremofiler - bakterier som lever i "omöjliga" miljöer, som det kokheta, starkt mineralhaltiga och helt syrelösa vatten som kan välla upp ur jordens inre där ny havsbotten bildas - visar att liv kan klara sig utan solljus och mycket annat vi vanligen uppfattar som nödvändigt för det.

  En spricka på havets botten som magman från jordens inre pyst ut ur.

  Den järnoxid som förekommer i relativt syrefattig miljö dominerar i jordens inre mantel.

  De senaste teorierna går ut på att uppvällning av material från jordens inre orsakas av den extra uppvärmning som det nedsjunkna och mer radioaktiva materialet åstadkommer.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta