Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till jordens yta

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet jordens yta?

 1. Britterna spred sig tidigt över jordens yta och under sjöfartens storhetstid var det brittiska rederier som dominerade på de långa traderna till de gamla kolonierna och samväldesländerna.

  - Det finns troligen ingen större tragedi på jordens yta i dag än tragedin som utspelar sig i Sudan.

  Om man använder jordens yta och tillgångar till att odla till exempel sädesslag och baljväxter istället för att föda upp djur kan vi nog inte längre tala om överbefolkning, bara om feldistribuering.

  Den kommande nattens månförmörkelse kan ses från hela jordens yta utom från Australien.

  Majoriteten av dem har försvunnit från jordens yta - militärerna har kidnappat dem i deras hem, arkebuserat dem på okända platser och som regel sprängt sönder deras kroppar med granater så att familjerna inte skall kunna finna ett enda fragment av sina nära och kära och så att det följaktligen inte heller skall ha en chans att bevisa någonting i framtiden.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Georg

  Latinskt namn med grekiskt ursprung: jordbrukare.

  Göran

  Svensk form av det latinska namnet Georg: jordbrukare.

  Besläktade namn: George, Georges, Georgina, Georgios, Georgius, György, Jorge, Yrjö, Gina