Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet jordiska kvarlevor?

 1. Så har det varit sedan stadens styrelse 1901 förbjöd begravningar i den dyrbara jorden i stadens centrum, och tiotusentals jordiska kvarlevor höll flyttdag.

  Här finns Bahá ' u' lláh jordiska kvarlevor.

  Den 14 september 1890 fick Thomas ombord på Förenta staternas kryssare " Baltimore" mottaga samt till Sveriges konung och folk överlämna John Ericssons jordiska kvarlevor.

  ' Abdu ' l-Bahá var den som tillkom uppgiften, att uppföra byggnadsverket, föra Bábs jordiska kvarlevor efter 60 års vandring från Teheran i Iran till det heliga berget Karmel i Israel och gravsätta dessa.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta