Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet juridiskt ombud?

 1. Under den tiden började han som juridiskt ombud åt människor som av olika anledningar behövde hjälp.

  Åklagaren anser att brottet är grovt dels med hänsyn till den ekonomiska skada sonen åsamkats, dels med hänsyn till att han utnyttjat sin ställning som juridiskt ombud för sonen.

  Familjen har redan fått avslag på sin ansökan att få stanna i Sverige men har sedan dess fått ett nytt juridiskt ombud som skickat in en ny ansökan till Utlänningsnämnden.

  Förmodligen kommer vi att bli dömda till ett strängare straff än om vi hade haft rätt till ett juridiskt ombud som kunnat bemöta åklagarens synpunkter på ett juridiskt korrekt sätt.

  Bush har hävdat att utslaget i Florida saknar grund, eftersom den medvetslösa kvinnan inte haft ett oberoende juridiskt ombud som bevakat hennes rätt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta