Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till kaiser

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet kaiser?

 1. Till huvudrätt bjuds på rödvinskokt nakenkorn med picklad karjohan och bacon och det hela avslutas med päron kaiser Alexander.

  Läkaren Karen Maples vid kaiser Permanente Medical Center i Los Angeles-förorten Bellflower har följt mamman sedan början av graviditeten.

  Det svenska ordet " kejsare" kommer, liksom det tyska " kaiser" och det ryska " tsar", från ättnamnet Caesar, som i klassiskt latin uttalades " Kajsar".

  Tanken var att Tyskland skulle styras som en konstitutionell monarki där positionen som statschef (alltså kejsare eller tyska: kaiser) går i arv.

  Se för övrigt Debidour, Histoire diplomatique de l ’ Europe I, och beträffande Alexander I:s åskådning, Th. Schiemann,Geschichte Russlands unter kaiser Nikolaus I (bd I, 1904).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Georg

  Latinskt namn med grekiskt ursprung: jordbrukare.

  Göran

  Svensk form av det latinska namnet Georg: jordbrukare.

  Besläktade namn: George, Georges, Georgina, Georgios, Georgius, György, Jorge, Yrjö, Gina