/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till kalla sig

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet kalla sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Dit hör de som anser sig vara förnäma, kalla sig lärda, tror sig vara bildade, gäller för att vara frisinnade, utan att vara det.
  2. - Många säger att de inte är rasister, men kalla sig feminist kan de absolut inte tänka sig.
  3. Namnet ansluter sig till exempel till den gräsrotsnivå som fick ett psykedeliskt proggband på sjuttiotalet att kalla sig Träd, Gräs och Stenar, och oräkneliga punkband på åttiotalet att kalla sig för Ogräs.
  4. Svensk är man om man håller på Sverige i fotboll och ishockey:-) Man kan inte kalla sig svensk och hålla på Finland i ishockey, lika lite som man kan kalla sig göteborgare och hålla på Djurgården i fotboll.
  5. Var och en får kalla sig det den vill, men väljer man att kalla sig kommunist får man också finna sig i att bli förknippad med alla de illdåd som begåtts i kommunismens namn.
  6. Bokens omslagstext talar om "sökandet efter en sexuell identitet" men författaren - ett "jag" som berättar om sin förflutna person som "hon" - tycks inte alls söka sin individuella identitet på det området: "hon vänjer sig aldrig vid att kalla sig själv lesbisk; jag gör det fortfarande inte, när jag skriver dessa rader, på ön Lesbos, i Sapfos födelsestad Eresós".
  7. Och slutligen - att kalla sig Miljövänner för kärnkraft må vara ett smart PR-knep, men det är inte mer rationellt än att kalla sig "Klimatvänner för koldioxidutsläpp".
  8. - Det viktigaste var att kalla sig feminist och att gifta sig med en man som också kallar sig feminist.
  9. Att hon valt att kalla sig Hajen när hon sitter bakom pianot är delvis ett sätt att få fram den ironiska, lite fjantiga, sidan av sig.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2