/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till karaktärsegenskap

Hur upplevde du uppläsningen av karaktärsegenskap?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

karaktärsegenskap är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet karaktärsegenskap?

  1. Personerna i boken är skildrade i enkelhet, alla med en karaktärsegenskap som hela tiden ger sig till känna.
  2. Det kan i vissa fall också beskriva en handling eller karaktärsegenskap som anses vara moraliskt förkastlig, gemen, usel eller nedrig.
  3. Alla Guds karaktärsegenskaper finns alltså i Jesus (Kol.
  4. Till Disneys tecknade filmklassiker bytte Baloo och Bagheera vissa karaktärsegenskaper.
  5. Efteråt placerades varje elev i det elevhem som grundarna skapat och danat utifrån sina personliga karaktärsegenskaper.
  6. Rasens bakgrund och karaktärsegenskaper gör att den kräver mycket sysselsättning och utmaningar, gärna sådana som kräver tankearbete.
  7. Normativ etik betecknar det filosofiska studiet av frågan om vad som kännetecknar en rätt handling och vilka mänskliga karaktärsegenskaper som är goda.
  8. I analogi med myten, beskriver Louise Bourgeois sin fars systematiska förstörelse av sina barns karaktärsegenskaper genom att ta kål på deras styrkor och självförtroende.
  9. Detta var anmärkningsvärt i antikens Rom där familjebakgrunden hade mycket stor betydelse, bland annat därför att karaktärsegenskaper som mod och intelligens ansågs gå i arv.
  10. Personligt mod, lugn, uthållighet samt besittande en orubblig förtröstan på en lycklig utgång även under de mest prövande förhållanden är karaktärsegenskaper som har tillskrivits White.
  11. Antiziganism eller antiromism (engelska: antigypsyism ; tyska Antiziganismus ; franska antitsiganisme) är fördomar om kollektiva karaktärsegenskaper förknippade med romer (eller " zigenare") eller rasism riktade mot den folkgruppen.
  12. Dessa är i första hand två – tre äpplen höga små blå " tomtar" av olika namn och karaktärsegenskaper, människor, katter och andra som fyller ut historierna.
  13. Under sensommaren hölls en webbomröstning där tittarna fick rösta fram ett antal karaktärsegenskaper, varpå SVT castade fyra skådespelare som fick prova för rollen innan tittarna slutligen röstade fram en vinnare.
  14. Romanen är en thriller som utspelas i Brighton och titeln anspelar på ett slags godis som sålts vid vissa kustorter, varvid det också får tjänstgöra som metafor för mänskliga karaktärsegenskaper.
  15. Som person har hon fått ett gott eftermäle i historien: hennes makes andra hustru har beskrivits som hans jämlike i hans dåliga karaktärsegenskaper i motsats till hans första hustru, alltså Elsa Beata Persdotter Brahe, som därmed har framhållits som moraliskt överlägsen dem båda.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-12

 • Klara
  Latinskt namn som betyder berömd, ljus eller klar.
 • Besläktade namn: Claire, Clarence, Claire, Clarissa, Clary

Hur böjs karaktärsegenskap?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en karaktärsegenskap karaktärsegenskapen karaktärsegenskaper karaktärsegenskaperna
genitiv en karaktärsegenskaps karaktärsegenskapens karaktärsegenskapers karaktärsegenskapernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt