Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet krama ihop?

 1. Häll ut smulorna på bänken och krama ihop den ganska torra degen.

  Alternativt smälta en klatt smör och krama ihop med diverse torra godsaker som råkar finnas tillgängliga i skåp och lådor.

  Det finns så många likheter mellan Kähkönen och Alakoskis svitinledningar att jag stundom vill krama ihop dem till ett verk, i glad förbluffelse.

  Problematiken uppstod som en följd av den kyliga vintern och innebär att grova snökristaller inte binder varandra, precis som när det är omöjligt att krama ihop en snöboll.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Reinhold

  Tyskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och härskare.

  Reine

  Svensk kortform av det tyska namnet Reinhold: gudamakter och härskare.

  Besläktade namn: Reino

  Mest sökta