/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till kroppsfrämmande

Hur upplevde du uppläsningen av kroppsfrämmande?

eller
  1. xenobiotiskt
/1004363/HBSynonymerMobilMid

kroppsfrämmande är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet kroppsfrämmande?

  1. När kroppen fått för mycket av olika kroppsfrämmande ämnen kan barnet bli överkänsligt, alternativt allergiskt.
  2. Möjligheten att säkerställa en långsiktig forskning och expertutbildning kring kroppsfrämmande kemikaliers hälso- och miljörisker är mycket liten.
  3. Till skillnad från traditionella energiprodukter innehöll min mat inget tillsatt socker, inga kemiska tillsatser eller kroppsfrämmande fettsyror.
  4. Detta kroppsfrämmande ämne kan vara en kemisk substans, ett protein eller en kolhydrat.
  5. I människans immunförsvar finns makrofager som fagocyterar parasiten då den identifieras som kroppsfrämmande.
  6. Till skillnad från desensibilisering är chockterapins stimuli anatomiska, till exempel kroppsfrämmande ämnen och elektricitet.
  7. En ihopfogning med hjälp av skruvar, plattor, ståltråd, stift eller annat kroppsfrämmande material kallas osteosyntes.
  8. Cytokrom P450 är inblandade i metabolismen av en uppsjö av olika kroppsfrämmande och kroppsegna substanser.
  9. Av de större anslagen erhåller Fredrik Johansson en halv miljon kronor för studier i hur vävnader reagerar på kroppsfrämmande transplantat.
  10. Under denna process formas var, som består av vätska, döda och levande vita blodceller, död vävnad, samt bakterier eller andra kroppsfrämmande ämnen.
  11. Den del av det kroppsfrämmande ämnet som binder till antikroppen måste vara relativt stabilt för att det ska kunna bindas tillräckligt starkt till antikroppen.
  12. Det finns en stor variation bland olika individer i uppsättningen av CYP-gener, vilket medför att olika individer har olika förmåga att hantera kroppsfrämmande ämnen, inklusive läkemedel.
  13. Orsaken till Addisons sjukdom är i västerlandet nästan alltid autoimmun, vilket innebär att immunsystemet istället för att reagera mot kroppsfrämmande virus eller bakterier av misstag reagerar med kroppsegna vävnader.
  14. Xenobiotika (av grekiska xenos, främling och bios, liv) är beteckningen på alla kroppsfrämmande ämnen, vanligtvis i betydelsen läkemedel, miljögifter och droger (enligt vissa definitioner kan även abnormala koncentrationer kallas xenobiotika).
  15. Antigen (Ag) är en sammansättning av orden antibody generator och är vad man inom immunologin kallar ett kroppsfrämmande ämne som framkallar en reaktion hos immunförsvaret när det kommer in i organismen.
  16. De flesta däggdjur har dock flera enzymsystem för avgiftning av kroppsfrämmande ämnen och via ett ytterligare steg kommer PAH-epoxiden att lösas upp till en oreaktiv diol (PAH-diol), detta kan ska i cykler ; bildandet av en epoxid, upplösning av epoxiden till en diol, bildning av en till epoxid, molekylen har nu både en diol och en epoxid (PAH-diolepoxid) och blir till slut en PAH-tetraol (totalt sett har nu två dioler adderats till molekylen).
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs kroppsfrämmande?

adjektiv
positiv en|ett|den|det|de kroppsfrämmande
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt