/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till kunna upprätthålla

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är stockros en synonym till altea?

Hur används ordet kunna upprätthålla?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Från regeringshåll talar man om den nödvändiga mobiliseringen för ökad kunskap och kompetens för att Sverige skall kunna behålla sin ställning som kunskapsnation och på sikt kunna upprätthålla välfärden.
  2. - Om det är så att Posten behöver pengar för att kunna upprätthålla kassaservice eller liknande så skall de naturligtvis vända sig till samhället och begära de pengarna i stället för att som nu sända ut signaler om att det är fritt fram att skatteplanera.
  3. Då det gäller förskollärarna så anställer kommunen i stor utsträckning barnskötare för att överhuvudtaget kunna upprätthålla denna verksamhet.
  4. - Vi bedömer att Norden är en tillräckligt stor region för att kunna klara sig i den internationella konkurrensen, men tillräckligt liten för att vi skall kunna upprätthålla god service och regional förankring.
  5. Då måste man kunna upprätthålla uppmärksamheten under hela processen så att man inte glömmer bort vad man håller på med, säger hon.
  6. - I dag är 70 procent av Alingsås förskolepersonal högskoleutbildad och vi hoppas kunna upprätthålla den kvalitén.
  7. De riskerar också att halka efter i konkurrensen om forskningspengar och därmed inte heller kunna upprätthålla sin kompetens som forskare och lärare.
  8. - Jag bedömer det som helt omöjligt att SVT drama ska kunna upprätthålla sin produktion med hjälp av författare utanför Dramatikerförbundet.
  9. Vi måste ha en kompetent utrikesförvaltning både på utrikesdepartementet i Stockholm och på plats ute i världen för att kunna förstå politiska, ekonomiska och kulturella trender och för att kunna upprätthålla relationer som ligger till grund för samarbete på en mängd viktiga områden.
  10. För att kunna upprätthålla en hög produktion dagtid har man dock i vissa fall ansett det vara nödvändigt att använda klinikens läkare för att fylla luckor i bemanningsföretagets nattjoursåtagande och på så sätt undgå att beordra in någon som sedan måste tas ur produktion dagen efter.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Premium
Annonsfritt|Stort engelskt lexikon|Korsord