Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet mellanliggande?

 1. Partiet föreslår att det ska krävas tre femtedels majoritet eller två beslut med ett mellanliggande val för att en kommun ska kunna sälja exempelvis en skola till en privat koncern.

  Men den som testar det här passet kommer märka att det blir ganska svårt att hålla samma fart på andra trekilometaren som på den första då man drar på sig rejält med mjölksyra under den mellanliggande åttahundringen.

  Hana är en databas som byggs upp utan att man behöver använda någon hårddisk och där flera mellanliggande nivåer plockats bort.

  Han var i Tranås under den mellanliggande tiden och var i Tranås med omnejd.

  För att inte felen ska upptäckas för sent föreslår hon att kontrollerna ska dubbleras med en obligatorisk mellanliggande besiktning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ivan

  Rysk form av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Vanja

  Rysk smekform av namnet Ivan (från hebreiska Johannes: Herren är nådig). I Sverige uppfattat som kvinnonamn.

  Mest sökta

   Hur böjs mellanliggande?

   adjektiv
   positiven|ett|den|det|de mellanliggande