/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till modern tid

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet modern tid?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. - Den första högerledda regeringen i modern tid bär ansvaret för att full sysselsättning som mål för den ekonomiska politiken har övergivits.
  2. - Rätta mig om jag har fel, men jag tror det är första gången i modern tid som Öis tagit placeringar på övre halvan tre säsonger i rad, sade Erik.
  3. - Detta är första gången i modern tid vi slår dem.
  4. - Han som är läkare i modern tid är fältskär i truppen.
  5. - Det finns stora likheter, även om den ena stilen är mångtusenårig dans från arabvärlden och den andra förknippas med modern tid och västvärlden.
  6. Hans bok Erfarenhet, tid och historia innehåller uppsatser som kretsar kring ett fenomen man kunde beskriva som att medvetenheten om historien i modern tid dras in i en självreflexiv omprövningsprocess som går allt fortare: det historiska medvetandet "slukas" av det historiska skeende det i sitt förståelsearbete alstrar.
  7. - Jag vågar inte lova rekord för modern tid i antalet deltagare i demonstrationstågen, men vi brukar också ha fler när vi är i opposition, säger hon.
  8. - Den hittills högsta noteringen i modern tid är från början av 1900-talet då man på Koster i Bohuslän uppmätte 5, 3.
  9. Den största utställningen (3 500 kvm) i modern tid i den forna kolonialmakten Frankrike kring kreolvärldens nutida konst, musik och kultur.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2