/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till mutualist

Hur upplevde du uppläsningen av mutualist?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Nästkommande ord

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är örla en synonym till vimla lokalt?

Hur används ordet mutualist?

  1. Larry Gambone, en nutida individualanarkist och mutualist bosatt i Kanada.
  2. 1930 i Oranienburg i Brandenburg, var en tysk ekonom, individualanarkist, mutualist och författare till ett stort antal skrifter, däribland Die Naturliche Wirtschaftsordnung (1916) där räntefri ekonomi behandlas.
  3. Den nutida mutualisten Kevin A. Carson lägger till en femte marknadshämmande faktor, statligt subventionerad infrastruktur.
  4. Anarkisten och mutualisten Kevin A. Carson har i sitt verk Studies in Mutualist Political Economy från år 2004 tagit fasta på marginalisternas perspektiv, där den eventuellt kan anses ha fast grund med tanke på att mutualismens arbetsvärdeteori bygger på fri marknadsekonomi.
  5. Inom socialismen förespråkar bland andra mutualister marknadsekonomi, men även andra som socialdemokrater.
  6. Med utgångspunkt från, vad mutualister anser vara signifikanta fenomen för det kapitalistiska systemet, som Tuckers och Carsons analys av de fem monopolen, kan inte det kapitalistiska systemet ses som en fullständigt fri marknadsekonomi.
  7. En fri marknadsekonomi är förutsättningen för att bakomliggande arbete skall överensstämma med verklig kostnad, mutualister motsätter sig därför idén om inkomster från räntor, investeringar av olika slag, och arrende, då det inte kan knytas till arbetstid enligt teorin om kostnadsgränsen av priset.
  8. Andra vill ersätta dem med alternativa valutasystem, och mutualister, som t.ex. Benjamin Tucker och Kevin A. Carson vill undergräva statens valuta-och landmonopol samt den immateriella rätten och på så sätt möjliggöra en konkurrens som utplånar profit, institutionell ränta, monopol och ekonomisk exploatering av arbetaren.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Enar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Einar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Besläktade namn: Eina, Eje

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2