Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet nordost?

 1. Flickan lekte på söndagseftermiddagen på en lekplats inte långt från familjens bostad i Horndal nordost om Avesta i Dalarna.

  Resterna av en bränd kropp påträffades i en personbil som på torsdagskvällen stod i brand på en grusväg strax nordost om Gnesta.

  Ett flerfamiljshus i Hammenhög nordost om Ystad evakuerades natten till måndagen sedan en hyresgäst funnit ett rykande föremål utanför sin lägenhetsdörr.

  Moskén är sunnimuslimsk och staden ligger några mil nordost om huvudstaden Bagdad.

  Invånarna i Frödinge nordost om Vimmerby uppmanades under ett par timmar på måndagsmorgonen att hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster efter ett ammoniakutsläpp på Frödinge mejeri.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Herman

  krigshär, här, man, man, manbar, manbarhet, mandom, manhaftig, manhaftighet, manlig, manligen, manlighet, mans, manskap, män, krigare, krig, kriga, krigande, krigaraktig, krigisk

  Hermine

  Forntyskt och franskt namn som är besläktat med det tyska namnet Herman. Betyder mäktig.

  Besläktade namn: Hermina

  Mest sökta

   Hur böjs nordost?

   adverb
   oböjligtnordost