/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till och dessutom

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet och dessutom?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Vi måste dessutom bli bättre på att hålla ner farten i korsningar, att följa högerregeln, att hålla oss borta från trottoarer och gångbanor, att signalera tydligt, och dessutom se till att vi sköter ljus och bromsar på våra cyklar.
  2. Mer än att man måste hänga in jackan och dessutom betala för det vilket är fullkomlig idioti och dessutom en idioti som satts i system just här i Göteborg.
  3. Larssons hävdar dessutom att läckaget från avloppet påverkat och löst upp betongen i deras källargrund och dessutom förgiftar syrén, tuija och pilträd utmed ledningen.
  4. Är det inte slöseri med de knappa vårdresurserna att så kostnadskrävande personal, exempelvis läkare, sysslar med enbart profylaxinriktad och "studierelaterad" vård på så få människor och dessutom under endast 39 av årets veckor, som dessutom ska räcka till en del kurser?
  5. Men även om de fem männen tappert ölade - och en av dem dessutom söp whisky i små glas som han ställde upp och ner på disken och därmed höll räkningen på - var det fantastiskt att dessa bleka mäns pimplande kunde föda ägarna Dorney och Malone och dessutom personal.
  6. Utöver denna direkta vinst finns dessutom vinster i form av uteblivna sociala skador, uteblivna miljöskador, minskat trafiktryck i Öckerö kommun och Hisingen, tidsvinster för resenärer och dessutom har vi inte räknat med något biljettpris för direktfärjan.
  7. En sådan tidsuppfattning har vi också, men vi har dessutom en linjär och mer absolut: en där tiden flyter på med år efter år och dessutom åren snyggt och prydligt numrerade utifrån en utgångspunkt.
  8. Dessutom vänder vi oss emot de generaliseringar Ronne-Björkqvist ger uttryck för, när hon beskriver dessa två modeller som om de vore de enda och dessutom varandras totala motsatser.
  9. Efter bara ett par steg har hon avverkat vädret och målat upp hur hennes senaste vecka sett ut; hon har kämpat med att skriva färdigt sin nya bok samtidigt som familjen haft inbrott i lägenheten och sambon varit på segelsemester medan femåringen fått ont efter sin enkla operation och dessutom har treåringen just lärt sig att säga till mamma att han inte vill att hon ska jobba utan i stället leka med honom, och hon vill inget hellre, skulle inte kunna tänka sig en nanny för vad är det för mening med att skaffa barn om man inte träffar dem och dessutom försvinner tiden då de är små så snabbt.
  10. Att trovärdigt kunna skildra gränserna mellan ont och gott, verklighet och konstnärligt skapande, mörker och ljus, och dessutom göra det med nazismens förbrytelser som fond, kräver fingertoppskänsla, men trots att Den vita väggen ibland blir väl torr i sitt uttryck är den oupphörligt spännande och, som sagt, nödvändig.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2